Δραστηριότητες Δ.Ι.Ε.Κ.

Δραστηριότητες Δ.Ι.Ε.Κ.

Την Δευτέρα 18/1 και την Τετάρτη 20/1  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημέρωση στους καταρτιζόμενους του Δημόσιου ΙΕΚ Δράμας στα πλαίσια της ημέρας καριέρας. Οι ειδικότητες Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας CHEF, Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής, και Τεχνικός Η/Υ ενημερώθηκαν για τα επαγγέλματα της Γαλάζιας Οικονομίας από την κ. Τερζιδάκη Μαριάννα, Career Coach και την  Γκρέτση Μαριεύη Διεθνολόγος Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 Περιεχόμενο της ενημερωτικής δράσης:

 • Τι είναι η Γαλάζια Ανάπτυξη και γιατί λέμε ΝΑΙ;
 • Τι είναι το Blue Generation project και σε ποιους απευθύνεται;
 • Ποιες είναι οι ευκαιρίες απασχόλησης στη Γαλάζια Οικονομία;
 • Τι απολαβές παρέχονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο;
 • Πως μπορώ να ωφεληθώ από το Blue Generation project;

 

 

   Για ακόμη μία χρονιά στα πλαίσια της ΔραμΟΙΝΟγνωσίας, οι ειδικότητες 'Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας' και 'Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας CHEF' του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Δράμας, ενημέρωσαν και προσέφεραν κρασί, το οποίο συνδύασαν (pairing) με τοπικά εδέσματα και κρύο πιάτο στην κεντρική Πλατεία της Δράμας. Ευχαριστούμε θερμά του καταρτιζόμενους των τμημάτων του Δ.Ι.Ε.Κ. που συμμετείχαν, καθώς και τους εκπαιδευτές τους κ. Μπουλούμπαση Ελισάβετ, κ. Τσεϊνε Γεωργία, κ. Πηλιγκό Δημήτριο, κ. Ζήρδα Ιωάννη και κ.Φούντα Βάια.

   Στις 15/05/2019 τα τμήματα 'Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας' και 'Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας CHEF' συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της ΔραμΟΙΝΟγνωσίας, όπου και διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με το κρασί και τα γευστικά χαρακτηριστικά του. Το φυλλάδιο του τμήματος 'Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας' παρατίθεται παρακάτω.

Την Πέμπτη 11/04/2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των καταρτιζομένων του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας μαζί με τους εκπαιδευτές τους στο Μουσικό Σχολείο Δράμας, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας διατροφής. Στη δράση συμμετείχαν τα Τμήματα Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας - CHEF και Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής, τα οποία και ετοίμασαν υγιειινό πρωινό μαζί με τους μαθητές, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

 

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Ι.Ε.Κ. ΔΡΑΜΑΣ

 https://www.youtube.com/watch?v=M5p25WyG1Rg&feature=youtu.be

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Β'

Το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, το τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού Β΄εξαμήνου, του Δ. ΙΕΚ Δράμας, πραγματοποίησε στα πλαίσια του μαθήματος Τουριστικό Marketing, μονοήμερη εκδρομή στο Δασικό Χωριό Παγγαίου.

Σκοπός της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής ήταν οι καταρτιζόμενοι να γνωρίσουν μία εναλλακτική μορφή επιχείρησης, τους τρόπους προώθησης και διαφήμισης αυτής, καθώς και την έρευνα αγοράς.

Κατά την άφιξή τους στο Δασικό Χωριό, τους υποδέχτηκε ο κ. Ελευθέριος Κοκκινίδης, πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ. Έγινε περιήγηση  στον παλιό οικισμό του Ακροβουνίου, στα ορυχεία χρυσού του Φιλίππου, στη μονή της Υπαπαντής του Κυρίου, στις βραχογραφίες των προϊστορικών χρόνων και γενικότερα σε όλες τις εγκαταστάσεις του Δασικού Χωριού. Στη συνέχεια οι καταρτιζόμενοι ενημερώθηκαν  για την πλήρη σύσταση και λειτουργία του ΚΟΙΝΣΕΠ. Στην συνέχεια οι καταρτιζόμενοι με την εκπαιδεύτρια τους επισκέφθηκαν  το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του κ. Θεόδωρου Κοκκινίδη στο χωριό Κηπιά Καβάλας.

Η Δ/νση και οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος, Διοίκηση και Οικονομία στον τομέα του Τουρισμού, καθώς και η εκπαιδεύτρια κα. Μπενάζη Χρυσή, ευχαριστούν τους κ. Ελευθέριο Κοκκινίδη και Τάσο Πολυχρονιάδη, εκπροσώπους της Κοιν. Σεπ «Δασικό Χωριό Παγγαίου»  για την άψογη φιλοξενία και ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Κοιν. Σεπ. 

 

 • a
 • b
 • c
 • d
 • e

 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΔΙΕΚ ΔΡΑΜΑΣ 

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 

 

  

 • a
 • b
 • c
 • d
 • e

 

Την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016,  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη σε τοπικές επιχειρήσεις μεταποίησης τροφίμων και ποτών.

Συγκεκριμένα οι καταρτιζόμενοι του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Δράμας, τμήματος Μαγειρικής Τέχνης, Δ΄ Εξαμήνου, επισκέφθηκαν με τους εκπαιδευτές τους, Αργύρη Τσεκλόγλου και Δημήτρη  Σωτηρέλη, τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας» (ΑΣΟΠ Αγ. Αθανασίου), την ζυθοποιεία «Johnnie?s Beer» στο Δοξάτο και το «Ελαιοτριβείο Μαλέας» επίσης στο Δοξάτο.

Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων

Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς

Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.